Trans* Clinical Care and Management Training (TCCM)

 

Registration for TCCM is OPEN  

Click here to register

14th Annual Philadelphia Trans Health Conference

June 4-5, 2015 at the Pennsylvania Convention Center in Center City Philadelphia


   ***This training is for licensed medical providers and students of medical professions.***   


Summary of TCCM

The Trans* Clinical Care and Management course will offer attendees evidence-based education in the care of transgender patients. Course faculty are established experts in the field who have collectively cared for thousands of transgender patients.


¿De qué se trata el curso de Cuidado y Gestión Clínico para Transexuales (TCCM en Inglés)?

El curso de TCCM ofrecerá formación, basada en evidencia, en el cuidado de pacientes transexuales.  Los profesores son expertos en el campo y han cuidado, en conjunto, miles de personas transexuales.

 

This two-day course is designed for new as well as experienced medical providers (MD, DO, NP, Midwife, PA-C, APN, RN, ND, PharmD, DC) and students of medical professions interested in the primary care of adult and pediatric transgender patients. screening, cross-sex hormone use, surgical care, and mental health concerns.


Cost 

 

Medical

 

EarlyBird

Regular

Student Rate

$75

$100

Professional Rates

$150 - RN

$175

$185 - PAs & Advanced Practice Nurses

$210

$200 - MDs & DOs

$225

 

TENTATIVE 2015 TCCM SCHEDULE

Thursday June 4, 2015 Medical
TimeTitlePresenterCredits
8:30-9:15 Opening Remarks from Dr. Rachel Levine room 118 A
15 min break
9:30-11 room 116101: Intro to Care and Management of the Transgender Patient in the Primary Care SettingDANE MENKIN1.5
10 min break
11:10-12:10UPPDATE ON HEATH INSURANCE AND HEALTHCARE DISCRIMINATION LAWASAF ORR, JAMIE HUKING DELAYE1
12:10-1:10pm LUNCH
1:10-2:10MEDICAL OPTIONS FOR TRANS YOUTHELYSE PINE1
10 min break
2:20-3:50CURRENT LITERATURE REVIEWRYAN PRIOR AND ALEAH NESTEBY1.5
2:20-3:50 room 116NURSING AND MEDICAL CARE FOR TRANS PATIENTS IN HOSPITAL AND COMMUNITY HEALTHNATHAN LEVITTT1.5
10 min break
4:00-5:00 MAZZONI PACTS PANEL (Goodman, Dutton, Marshall)

 

Friday June 5, 2015 Medical
TimeTitlePresentersCredits
8:30-10GENITAL SURGERY INCLUDING REVERSAL OPTIONSMIROSLAV DJORDEVIC1.5
10 min break
10:10-11:10GENDER CONFIRMATION SURGERY DR. LOREN SCHECTER 1
5 min break
11:15-12:15The BLAST initiative- BRCA-1 long term actions on suseptible populationsDr. Deborah F. Kelly, PhD1
12:15-1:05 LUNCH BREAK
1:05-2:05INFORMED CONSENT APPLIED IN CASE STUDIESDANE MENKIN, MELANIE SANTAIGO1
5 min break
2:10-3:10HIV Prevention, Treatment and Care Services for Transgender and Gender Non-Conforming People - Best Practices for Primary Care ProvidersANITA RADIX1
5 min break
3:15-4:15The History of Transgender Medicine in the United StatesCarolyn Wolf-Gould, MD1
15 min break
PATHWAYS TO PARENTHOOD FOR TRANS* PEOPLE 4:30 - 6:00pm Gutman, Braverman, Palmer
Mixer @ Fieldhouse 6:15 - 9pm 

 Registration is OPEN



Cancellation Policy:  Written cancellation must be received on or before May 15, 2015 and the full amount will be refunded less a $5 administrative fee. No refunds will be made after .